1.200 inwoners en geïnteresseerden ontdekten Ten Hove op zondag 24 maart. Het lokaal dienstencentrum met restaurant, cafetaria en polyvalente zalen mocht op veel nieuwsgierigheid rekenen.

Ook de infostands van de serviceflats, het woonzorgcentrum en de seniorengerichte diensten kregen vele vragen. De leuke attentie zorgde voor de nodige animo in de cafetaria.
 
Op 22 maart hieven 250 genodigden het glas op ‘Ten Hove’ en verklaarden het gebouw als officieel geopend. Twee jaar geleden werd de eerste steen gelegd voor het lokaal dienstencentrum en de serviceflats. In december 2012 verhuisden de eerste serviceflatbewoners. De verhuizing van de verschillende diensten naar Ten Hove gebeurde begin maart.
 
Serviceflats
In de Jakob Smitslaan 28 liggen 89 serviceflats met één of twee slaapkamers. De privacy van de bewoners blijft gegarandeerd dankzij het doordachte ontwerp. De architecten creëerden een huiselijke omgeving met een gemeenschappelijke ruimte. De bewoners kunnen er 24 uur op 24 beroep doen op noodhulp.
 
Lokaal dienstencentrum: ‘Dé ontmoetingsplaats voor senioren’
Workshops, voordrachten, cursussen en tal van andere activiteiten gaan vrijwel dagelijks door in het lokaal dienstencentrum. Met ons aanbod spelen we in op de vraag van onze senioren, uiteraard in nauw overleg met de seniorenverenigingen.

Je hoeft niet aangesloten te zijn bij een vereniging om deel te nemen aan de activiteiten. Je kan terecht in het lokaal dienstencentrum van maandag tot en met vrijdag van 8 tot 17 uur en tijdens de avondactiviteiten.
 
Restaurant
Je kan lekker eten in het restaurant van maandag tot en met vrijdag van 11.30 tot 13 uur. De prijs van een dagschotel – soep, hoofdschotel, dessert en water - bedraagt 8 euro. Voordat je komt eten, moet je reserveren. Dit kan tot 13 uur de werkdag van tevoren ter plaatse of op het telefoonnummer 014 33 16 00.

Cafetaria
Gezellig iets drinken met familie en vrienden kan álle dagen van 13.30 tot 17 uur in de cafetaria. Een biljart, bibliotheek, gezelschapspelen en een kinderhoek maken van de cafetaria voor iedereen een gezellige plek.